Neuvolakuulumiset:

Vihdoin oli oikea terkkari paikalla, ja minulla heti parempi mieli. Tämä täti on kokenut ja ei turhaan sano mitään. Luotti siihen, että tiedän itse vointini ja sanoi että apua saan pyytämällä.


HB mitattiin ja saan lukeman vasta huomenna (jos muistan soittaa soittoajalla sen, eli voi olla että en saa...). Verenpaine oli 108/64, eli matalalla mennään, mutta parempi siellä kun korkealla. Asialle ei voi mitään kun on mun ominaisuus, joten hiumauksen kanssa pitää vaan opetella elämään.. Sf-mitta oli 22 tai 23 eli yläkäyrälle taas piste piirtyy hienosti, kuten aiempienkin lasten osalta.


Painoa on nyt tullut ekasta kerrasta 10 kiloa lisää, mutta onneksi täti ei tehnyt siitä numeroa kun kerroin, että edellisistäkin tullut melkein 30 kg kummastakin, jotka sitten imetetty pois;-) Edellisestä mittauksesta lisäystä oli 5 kiloa (siis rv 16->rv 22)!


Vauvan sydänäänet kuunneltiin, ei vikaa. Lukemaa ei mainittu, mutta eipä sillä niin väliä.

Uskomatonta, mutta: rakenneultrassa lääkäri merkkasi neuvolakorttiin päivän (siis 1 pv) aikaisemman la:n kuin neuvolassa oli laskettu, ja se nyt sitten vaihdettiin viralliseksi lasketuksi ajaksi:-D (edellisillä kerroilla ultra heittänyt melkein viikon eri suuntiin, eikä ikinä neuvolassa suostuttu vaihtamaan lasketun ajan päivää..)


Liitoskivuista taas oli puhetta; terkka sanoi että hänen mielestään pitää hakea sairaslomaa vaan sitten kun ei pysty olemaan toissä, ja näin olen sen itsekin jo päättänyt.

Seuraava "neuvola" on sitten lääkärikäynti, rv 26+ omalla lääkärilläni. Sen jälkeen on vuorossa taas ihana sokerirasitus, pläh.

Meillä on äippäpoli ja neuvola kummatkin kiinni heinäkuun, joten keskussairaala ja päivystävä terveyskeskus palvelee.. Eipä kovin kiva juttu, pitää vaan toivoa, ettei mitään ongelmia tule.

Me ollaan nyt vauvan kanssa mukana jo kahdessa eri tutkimuksessa:-D Mutta eipä tuo haittaa, on ihan mukavaa olla hyödyksi, niistä tutkimuksista ei nyt kuitenkaan niin suurta vaivaa ole.