En pysty enää istumaan töissä; aamulla 2-3 ensimmäistä tuntia on ok, sen jälkeen pitää 5 min välein hakea uusi asento ja iltapäivällä ei mikään enää tunnu mitenkään hyvältä.. Tähän asti on sattunut vaan liitokset mutta tällä viikolla on alkanut selkäkin vihotella. Ja supistuksiakin on. Työterveyslääkäriltä sain eilen lapun: olen sairaslomalla loppuviikon. Noh, kesän meinaan maata tuolla uimarannalla (100 m päässä kotoa), niin eipä tarvii vaihdella asentoja!

Lääkärineuvolassa eilen: Kohdunsuu on vielä kiinni, ei kyllä enää ihan napakka. Vauva on perätilassa, syke noin 140 ja tasainen, liikkuu hyvin (vaikka pientä piti vähän herätellä), istukka on edelleen hyvin takana. Vartalon ympärys ja pään mitta antoivat viikkoja melkein 2 vähemmän (23+1 ja 24+2) kuin reisiluumitta (25+4), mutta siitä ei kuulemma tarvitse olla huolissaan kun vaihteluväli noilla kaikilla mitoilla on plusmiinus kaksi viikkoa. 

Lääkäri kysyi, tiedetäänkö onko tyttö vai poika, johon kerroin, etten rakenneultrassa nähnyt mitään jalkovälissä. Tähän lääkäri sitten totesi,  että "no en kyllä minäkään täällä mitään ylimääräistä näe". Mies kyllä suuttui, oli sitä mieltä että kysyin asiaa lääkäriltä, vaikka oli sovittu ettei kysytä...

(.): mahanympärys oli äsken mitattaessa 104 cm ja olo sen mukainen..